Βελτιστοποίηση Iστοσελίδας (SEO)

 

Αφού έχουμε προβεί στην ανάπτυξη του ιστότοπου που προωθεί αποτελεσματικά την επιχείρησή σας στο Internet, το ζητούμενο είναι πλέον η προσέλκυση όσο το δυνατόν περισσότερων επισκεπτών.

Καθημερινά, ένας σημαντικός αριθμός χρηστών χρησιμοποιεί τις μεγάλες μηχανές αναζήτησης (google, bing) για να ανακαλύψει τις πληροφορίες που αναζητά. Μια ιστοσελίδα από μόνη της δεν βοηθά ιδιαίτερα σε κάτι, αν δεν μπορεί να την βρεί ένας πιθανός πελάτης μέσω των μηχανών αναζήτησης όπως το Google ή το Bing έτσι ώστε να έχει όσο το δυνατόν περισσότερη κίνηση.

Είναι επιθυμητό, η ιστοσελίδα σας να εμφανίζεται στα αποτελέσματα της αναζήτησης, όταν ένας χρήστης πληκτρολογεί λέξεις – κλειδιά που έχουν σχέση με το βασικό αντικείμενο της επιχείρησής σας. Αυτό εξασφαλίζει ότι οι άνθρωποι που ενδιαφέρονται για υπηρεσίες ή προϊόντα που προσφέρετε, θα σας βρουν και θα σας επισκεφθούν.

Ωστόσο, δεν είναι καθόλου εύκολο να εμφανιστεί μία ιστοσελίδα σε υψηλές θέσεις στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης καθώς ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγάλος. Οι μηχανές αναζήτησης χρησιμοποιούν έναν περίπλοκο αλγόριθμο για να κατατάξουν τα sites στις λίστες των αποτελεσμάτων τους. Ο αλγόριθμος αυτός λαμβάνει υπόψη τόσο τα περιεχόμενα του ιστοχώρου όσο και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του.

Για να το επιτύχουμε αυτό μέσα από τη διαδικασία της Βελτιστοποίησης για τις Μηχανές Αναζήτησης SEO καταφέρνουμε να φέρουμε το δικό σας ιστότοπο σε υψηλότερη θέση στα αποτελέσματα των αναζητήσεων.

Αυτός είναι ο λόγος που ξοδεύουμε πολύ χρόνο κατά την κατασκευή κάθε ιστοσελίδας για τη βελτιστοποίησή της για τις μηχανές αναζήτησης. Αυτό σημαίνει, μεταξύ άλλων:

  1. Χρήση στοχευμένων λέξεων – κλειδιών μέσα στο κείμενο
  2. Κατάλληλη ονομασία των τίτλων στις σελίδες
  3. Χρήση φιλικών προς τις μηχανές αναζήτησης URL